Organizacja

  • grupy 10-osobowe,
  • 5 cykli szkoleniowych,
  • 5 dniowy system szkolenia (od poniedziałku do piątku)

Zajęcia będą się odbywały raz w miesiącu od poniedziałku do piątku. Całe szkolenie obejmuje 40 godzin i składa się z dwóch bloków:

A - BLOK POLSKI – 4 godziny

  1. Technologie gastronomiczne

B - BLOK WŁOSKI – 36 godzin

  1. Teoria i technika produkcji lodów metodą rzemieślniczą:
    • kontrola parametrów oraz jakości surowców i półproduktów,
    • skład chemiczny i fizyczny lodów,
    • zasady właściwego dobierania składników,
    • opracowywanie receptur.
  2. Wyroby czekoladowe:
    • zarys historyczny i opis organoleptyczny kakao i czekolady,
    • techniki formowania i obróbki czekolady,
    • techniki wyrabiania pralinek i czekoladek,
    • dekoracje z czekolady.

Zapewniamy bezpłatnie:

  • wysoki poziom szkolenia teoretycznego i praktycznego,
  • profesjonalną i doświadczoną kadrę dydaktyczną,
  • materiały szkoleniowe i dydaktyczne,
  • catering podczas szkolenia,
  • noclegi,
  • zwrot kosztów dojazdu,
  • ubranie robocze-ochronne,
  • ubezpieczenie,
  • certyfikat ukończenia szkolenia